"För det har jag redan förberett"

Frukost, mellis, innan middagen överlevnads-mat, kvällsfika eller en lätt lunch. Med en chiapuddingburk i kylen finns det alltid något att ta till när småhungern sätter in.

04_revolution_food_feb2019_by_delafoi_LR.jpg

Jag älskar känslan av att vara steget före, därför är det här mitt perfekta mellanmål (eller frukost) när det finns mycket annat att lägga tid på. Jag blandar ihop den på si sådär en minut. Sedan gör den jobbet själv i kylen tills jag kommer på “Ah… Hungrig!!!”… och efter det stolt konstaterar: “just det, jag har ju redan förberett!”.
Chiapuddingen är dessutom Omega3-rik, mättande och fasiken delikat med kardemumman. Någon sa “den smakar som bulle”, de kanske är att ta i, men den är sjukt god. Speciellt om du använder nymalda kardemummakärnor som är betydligt mer smakrika än redan mald.
Lifehack: Ha hel kardemumma i en pepparkvarn och mal den istället för att hålla på och mortla.

CHIAPUDDING MED VANILJ, KARDEMUMMA OCH KANEL
Ingredienser

1 portion
3 msk chiafrön
2 dl mjölk av något slag (Jag använder hälften havremjölk och hälften normalfet kokosmjölk för att få lite krämigare konsistens.)
1–2 krm vaniljpulver
1–2 krm kanel
1–2 krm kardemumma
Ca 1 dl valfria frukter och bär att toppa med.

Tips! När det ska vara fint – servera med frukt i ett glas. När du är på språng – häll alla ingredienserna i en burk, sätt på lock, skaka och låt stelna i väskan under dagen. En av fördelarna med att puddingen är fri från komjölk och andra animaliska produkter är att den klarar sig fint i rumstemperatur över en dag.
03_revolution_food_feb2019_by_delafoi_LR.jpg

 

MatErika Kits1 Comment