Träningsrevolution – vi gör det tillsammans!

Träningsrevolution är inget jag tänkt trumpeta ut i ensamhet, min förhoppning och önskan är att vi gör det här tillsammans. För om vi är många som sätter ner foten samtidigt så hörs det. Vi kan verkligen göra skillnad. Här är några sätt:

04_fire_erikakitsgolevik_by_delafoi_LR.jpg
 1. Var den du vill se. Hur vill du tänka och må kring din träning, hälsa, kropp? Don´t fake it until you make it, fake it until you become it som Amy Cuddy säger. Eller ännu hellre – var det tills du ser det och känner det.
  Börja själv agera så som det du vill se mer av. Våga vara en förebild både i sociala medier och mot de du har i din närhet – vänner, familj, barn. Lyft också de du ser som gör ett bra jobb (vi är många som vill detta), och använd gärna hashtagen #träningsrevolution så att vi kan peppa varandra.

 2. Avfölj och avstå. Det finns en enda anledning till att media, influensers, träningsbranschen mf .pratar om hälsa och träning på ett sätt som går ut på att få oss att känna att “bara vi fixar det, förändrar det, klarar det, ser ut så osv” så kommer vi känna oss värdiga: DET SÄLJER! Och det säljer för att VI klickar på det, köper det och därför indirekt röstar för att det ska fortsätta på samma sätt.
  Om vi vill ha förändring måste vi också ta eget ansvar genom att avstå köpet, avfölja dem som signalerar sådant vi inte mår bra av och inte köpa det som säljs till oss genom att tala om för oss att vi inte duger som vi är.
  Jag känner de som sitter på andra sidan och knåpar ihop rubriker etc. och jag lovar – det är urschyssta kvinnor som skulle älska att få sätta andra rubriker.

 3. Säg din mening. Det här är den jobbigaste punkten. Som notorisk konflikträdd sliter jag med det, men vi MÅSTE också börja ifrågasätta. Vi måste våga säga “Varför har ni sådana rubriker?”, “Varför pratar ni så mycket om vikt, när det enda jag vill är att få komma till ert gym och träna?”, “Varför pratar du bara om resultaten av din träning i sociala medier, inte om tjusningen med själva träningen?”.

 4. Hitta ditt varför. Mitt varför är att jag vill vara FRI. Jag vill att min kropp ska vara fri och stark på ett sätt den bara är när jag på riktigt uppskattar och tar hand om den. Rörelse gör det för mig: tänder glöd, skapar liv och släpper kroppen fri. Och jag tror så starkt på att om det var den bilden som spreds, snarare än att rörelse och träning är något vi gör för att passa in i en satt form, så skulle allt från folkhälsa till ideal förändras i grunden.

  Har du fler idéer kring hur vi kan lyfta frågan? Maila traningsrevolution@erikakitsgolevik.se så fyller jag på listan.