Matrevolution!

Jag gillar soppor. Sallader. Söta saker utan socker. Och wraps, all mat blir mer spännande när den ligger inrullad i bröd.
Jag går också igång på smart mat som chokladsmet med spenat i till frukost. Välkomna nytt innehåll på min blogg: mat!

02_revolution_food_feb2019_by_delafoi_LR.jpg

Jag älskar mat. Mest att äta den. Men också att göra det. Om jag får göra den på mitt sätt: höfta lite, smaka lite, lägga till och dra i från. Småpill och detaljer lämnar jag till någon annan.
Och så tycker jag att mat som är bra, det vill säga – den ger min och mina barns kroppar bästa möjliga “byggmaterial” för att vara starka, pigga och friska – liksom smakar bättre. Det bara är så.

Nu är min plan att lägga mer mat och recept här. Enkla. Oftast rätt snabba. Alltid vrålgoda;). Och växtbaserade.
Det sistnämnda för att det helt enkelt är så jag gillar att äta både för min egen hälsas skull, men också för att mina barn ska få en bredare smakpalett och för klimatet.

Hoppas ni ska gilla recept som den här soppan med rostade kikärtor (även bästa snabb-snackset btw) eller den här chokladtårtan som man liksom är för god för att man ska tro på att den är både superenkel att göra och fullkomligt svämmar över av nyttigt innehåll. Maila mig gärna med tips och idéer också.

Ps. Apropå chokladsmeten. Det finns säkert ett tjusigt namn på den rätten, typ “Leafy chocolate bowl” eller något, men jag tänker att kalla saker vid sitt rätta namn ju ändå är skönt?! Hur som helst är den rågod och nästan löjligt nyttig och min tre-åring vill ha den varje morgon. Recept kommer.

MatErika KitsComment