Bananbröd: Det enda jag bakar-bakar

Till kaffet, frukost, picknick, kvällsteet eller som på språng-mellis. Förutom att det är det enda jag klarar av att baka “på riktigt” (mixa grejer till raw food-fika är mer min grej) är det hela familjens favorit just nu. Testa!

Helt ärligt, jag kan inte baka. I min värld är det kemi och nogrannhet kring recept som liksom blir för mycket för att jag ska palla. Men… det här bananbrödet kan jag utantill nu och(!) det är nästan oseriöst gott! Vi äter det som både frukost, mellis och fika.

“Vad gott… eller alltså… mamma har DU bakat? Oj… vad duktig du är”.  Ordagrant citat frpn 9-årig son. Lägg till lillgammal ton. Jag blev stött och stolt på samma gång;). Hur som helst: a no brainer: bara gört! (Och tack Annika för att du gav mig receptet den där gången…)

“Vad gott… eller alltså… mamma har DU bakat? Oj… vad duktig du är”.
Ordagrant citat frpn 9-årig son. Lägg till lillgammal ton. Jag blev stött och stolt på samma gång;). Hur som helst: a no brainer: bara gört! (Och tack Annika för att du gav mig receptet den där gången…)

BANANBRÖD
Ingredienser:
2–3 bananer
5 dl glutenfria havregryn (vanliga går bra om du inte är superkänslig mot gluten).
1 ½tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl havremjölk
½ dl (eller mindre om du inte vill ha det så sött) honung
1 dl grovhackade nötter (valnötter, mandel och hasselnötter är gott!)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till grovt mjöl i en mixer eller med stavmixer. Lägg i bananerna. Mixa igen. Häll upp i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda om.
Smörj en brödform, gärna med kokosolja, men smör eller annan olja går bra. Häll upp smeten i formen och grädda i ugnen i 45 minuter. Låt svalna. Skär upp. Ät! Gott både som fikabröd eller med en bit ost och paprika på.