Svampburgare med syltad lök och avokado!

Jag vet inte om det är utseendet (bruna och knögliga) eller om det bara är att de är väldigt goda. De här burgarna uppskattas även av mina “var är min korv?” - vänner (läs barn och äldre lite aviga, men ack så älskvärda, familjemedlemmar). De flesta andra uppskattar ju att få grönt på tallriken.

Hur som helst: De är goda. Och enkla. Och perfekta att preppa och ha i kylen för att slänga på grillen när det är dags.

01_ revolution_food_apr2019_by_delafoi_LR.jpg

Cirka 6 burgare
250 gram valfri svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 burkar svarta bönor
1 ½ msk fiberhusk
1 ½ tsk salt
Peppar
Karamelliserad lök
4 rödlökar
2-4 tsk socker
1 dl vatten
2 msk olja
Övrig topping
Skivad tomat
Sallad
Avokado
Saltgurka
Hickorysås
Bröd

Gör såhär:
Hacka och fräs lök, vitlök och svamp. Mixa svarta bönor till en nästan slät smet. Blanda bönsmeten med svampfräset och fiberhusket. Krydda med salt och peppar och om du vill ½ tsk chipotlepeppar. Grilla eller stek på låg värme tills burgarna har fin yta och är genomvarma.

Skiva rödlöken tunt och stek på låg värme tills den mjuknat. Addera vatten och socker och låt allt koka ihop. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt.

Servera burgaren med bröd och topping.

Tips: Ugnsbakad sötpotatis i klyftor är också gott till.