Om årstiderna

Naturen och dess skiftningar är en underbar påminnelse på hur rikt livet är och kan fungera som en spegel vi kan se oss själva i. En spegel med tillräcklig upplösning att reflektera vår fulla bredd och djup. 
Vi ser på människan som en del av naturen och upplever att hälsa, tillfredsställelse och balans ofta finner sig själv när vi hittar tillbaka till en rytm som är i samklang med de skiftningar som sker runtom och inuti oss under året.
Därför låter vi årstidernas naturliga rytm och stämning genomsyra de teman vi arbetar med i meditationer, rörelse och inquiry.


Såhär ser ett år hos oss ut:

VÅR | VATTEN

Det finns något vackert nyvaket över våren. Ljuset återkommer, naturen vaknar och en längtan efter något nytt pockar på uppmärksamhet.
Under mars, april och maj jobbar vi med att finna och uttrycka vår innersta längtan.
Vilka frön vill du så just nu? Vad i dig längtar ut? Och vilka gamla sanningar behöver du släppa taget om för att det nya ska slå rot och växa?

SOMMAR | LUFT

Sommarens tema luft kommer med livslust och passion. Vad i dig väntar på att blomma ut i sin fulla prakt? Hur är ditt förhållande till njutning, kärlek och lek? Under juni, juli och augusti låter vi oss inspireras av allt från ljumma sommarvindar till inre känslostormar och frågar oss – är jag villig att ge mig själv mer plats?

HÖST | JORD

Det finns något efterlängtat och rejält med hösten. En tid att förädla och utveckla sin kontakt med kropp, själ och relationer med andra.
Under september, oktober och november hämtar vi kraft, stabilitet och viljestyrka från elementet jord. Efter sommarens frihet tillåter vi oss att landa mot struktur, rutiner och ritualer.

VINTER | ELD

Med mörkret kommer en naturlig vägledning att söka sig inåt istället för utåt. Dagarna blir kortare och bjuder in till ett lägre tempo och mindre späckat schema. Under december, januari och februari låter vi fördjupning och introspektion ge vardagen glöd.
Vi behöver mörkret för att se stjärnorna!

Erika KitsKommentera