Våra tysta dygn & festivaler

Varje årstid kommer med en inbjudan till ett tyst dygn och en festival här hos oss vid Båven. Mer info hittar du nedan.


2022

VÅR
2-3 april – Tyst dygn

SOMMAR

3-4 juni – Tyst dygn

HÖST

23-24 sep - Tyst dygn


OM VÅRA TYSTA DYGN

Tillvaron är full av saker som ska göras, relationer, intressanta podcasts, spännande filmer och böcker. Underbart. Men ibland så pass uppslukande att vi glömmer att uppmärksamma vår egen inre värld. 
När du kommer hit på ett tyst dygn får du möjlighet att lämna ifrån dig mental stimuli som telefon, dator, böcker och musik. Det kan låta lika enkelt som svårt, oavsett vad vet vi vid det här laget en sak: tystnaden gör något med oss! Vår mer subtila inre röst hörs och vi får möjlighet att vila in mot oss själva på riktigt.
Tystnaden ger också den vänstra delen av hjärnan, som hjälper oss att se sammanhang och ökar vår förmåga att vara här och nu större spelrum. Det i sin tur gör ofta att vi kommer i kontakt med en, för många efterlängtad upplevelse och innerlighet, närvaro och lugn.

Jag är så sjukt imponerad. Allt stämmer liksom, perfekt komponerat. Yogan, tystnaden, maten, meditationen, musiken, rörelsen. Att vara tyst var lätt. även med andra människor runt. Stänga av mobilen inte svårt. Att få tänka tankar klart – UNDERBART!
— Deltagare på tyst dygn 2021

Ett dygn hos oss:
Vi startar vårt tysta dygn med att sätta en personlig intention för de kommande 24 timmarna. Det hjälper vårt under- och övermedvetna att öppna upp för insikter som annars lätt hamnar bakom dimridåer av återbrukade tankar. 
Dygnet rymmer sedan både egentid och möjlighet att delta i guidad meditation, rörelse och stillhet – innan de som vill avslutar med att sätta ord på dygnet som varit och vad vi vill ta med oss hem.

OM VÅRA FESTIVALER

Vår-, sommar-, höst-, och vinterfestivalerna här vid Båven har blivit populära helger som många återkommer till gång på gång. Oavsett årstid rymmer de liv, lust, rörelse och fest, men också djup, innerlighet och möjlighet att möta både sig själv, andra och naturen på ett sant och vackert sätt.

Vi äter gott, bjuds in att röra oss på ett sätt där rörelseglädje och utmaning går hand i hand, landar i stillhet och njuter av självsamma stunder i naturen såväl som möten med andra människor.
Vi växer, lär och har kul – ofta med gästlärare och inspiratörer som generöst delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Höstfestivalen var en energiboost på alla sätt. Massa aktivitet men också mellanrum där tystnad och samtal får plats. Hela ön är som en egen oas, det fick mig att landa och stänga av omvärlden en stund. Jag har varit själv på tysta dygn och festivaler innan. Den här gången åkte jag med min man, det kan jag varmt rekommendera! Superfint att få tid tillsammans i det här sammanhanget och på den här platsen.
— Deltagare höstfestival 2021
Erika leder dig tryggt genom varje steg, så erfaren och full av kunskap men samtidigt prestigelös och avskalad. Hon utmanar dig att lossa på knutarna som sitter hårdast och möter sedan upp med precis det som behövs för att du ska orka ta dig igenom det. Det finns en energi runt henne som ger lugn, trygghet och en känsla av att allt är okej. Du är okej. Utan prestation och yta. Bara du. Som du är.
— Deltagare tyst dygn 2021
Erika KitsKommentera