Välkommen till Evolution 2022

Vi är så glada över att välkomna er till Evolutionsrummet – en mötesplats online för dig som längtar efter sammanhang, samhörighet, rörelse, stillhet, inspiration och gemenskap.


Ett år för din inre och yttre utveckling – online!

Vi (Erika Kits Gölevik och Simon Forsman, läs mer om oss här) har jobbat med rörelse, meditation och samtal på kurser, retreats och resor i över 20 år. Olika möten, platser och teman men med en gemensam eftersmak: längtan efter mer! Inte som i en kurs till, men en bestående plats att mötas på igen. Och igen. Och igen.

Oavsett om du är mer extrovert eller introvert, individualist eller gruppmänniska vill vi att du ska känna dig välkommen. Hit kommer du inte för att passa in utan snarare för att få vara lite mer av det som är du, tillsammans med andra, oavsett dagsform.

Med Evolution 2022 vill vi ge dig:

Den digitala världens möjligheter att vara flexibel:
Du når Evolutionsrummet via en app som du får tillgång till när du blir medlem, eller via din dator. Väl där får du sedan varje måndag “veckans present” – en notis till din mail och/eller telefon med en länk till en för Evolutionsrummet skräddarsydd läsning, lyssning, meditationer och rörelsekvartar.
Kort och gott, inspiration och verktyg för en lite mindre mekanisk och mer närvarande vardag – för dig att ta del av när och så ofta som det passar dig.
Varje morgon får du dessutom “Ord för dagen” – en kort text, en bild, musik eller citat varsamt utvalda av oss. Som en liten drömfångare att ta med in i din dag.

Verkliga mötens ramar och struktur:
Flexibilitet är skönt, men det bor kraft och uthållighet i den dynamik och energi som föds när vi gör saker tillsammans – oavsett om vi är på samma plats eller inte.
Som medlem i Evolutionsrummet har du alltid möjlighet att vara med på inquiry varje söndag. Där får du möjlighet att dela tankar, känslor och funderingar kring veckans tema.
Vi livesänder också “Morgonkvarten” en stunds meditation i rörelse eller stillhet två dagar per vecka. Kom som du är och var där du är – i sängen, på din favoritplats i soffan, med en kaffekopp i handen eller med barn i knät.
Låt livspussel komma och gå – men rutinen att möta dig själv, ditt andetag och kropp en liten stund varje dag bestå.

Kontinuitet:
Evolution 2022 är inte en sak till att hinna med, det är en kraft att ta stöd mot och hämta näring från.
En yttre struktur att vila ditt inre i – ibland genom att djupdyka, andra gånger som en flytboj att hålla i medan nya vanor, stora som små, får fäste i ditt liv.
Vissa perioder vill och kan du vara med på allt, andra gånger är det morgonmeditationerna eller samtalen på söndagskvällarna som ger dig den påfyllning du behöver. Eller så har du behov av att slippa passa tider och väljer att endast ta del av det förinspelade materialet.
Oavsett vad vill vi finnas där med inspiration till dig att lyfta blicken lite från vardagen och ge perspektiv på hur du påverkas av de sammanhang och naturliga rytmer som årstiderna ger.

Sanna och utvecklande möten:
Vi tror att utveckling sker i mötet mellan människor. Evolution 2022 bygger därför på just det. Vi finns här på riktigt – via text, Zoom och livesändningar. Och vi stannar kvar!
Vi kommer också att bjuda in kollegor och vänner att dela med sig av sina erfarenheter och ser med förtjusning fram mot allt vi kommer lära oss av er medlemmar.

Träning som stärker inifrån och ut:
Erikas träning bygger på tekniker från yoga, styrketräning och dans. Ibland som en mix, ibland mer renodlat. Du använder kroppen som redskap för att bygga styrka, smidighet och mjukhet – inifrån och ut!


Om rörelse:

Vi tror på rörelse som en naturlig och viktig del för fysisk och psykisk hälsa och bygger våra träningspass enligt devisen "Rör dig som du vill känna dig". Här får du för årstiden skräddarsydda träningspass och livesända rörelsekvartar via Zoom varje vecka.

Om meditation:

Vi erbjuder guidade meditationer som är både stilla och dynamiska. Med andetaget och kroppen till hjälp bygger vi vår förmåga till medveten närvaro, ökad vakenhet, nerv, innerlighet och lugn. Som EVOLUTION-medlem får du livesända meditationer via Zoom varje vecka.

Om inquiry:

En samtalsmetod som hjälper dig att leta dig ner på djupet i dig själv, förtydliga din inre värld, finna dina egna svar och lita på dem – tillsammans med andra. Inquiry betyder "lärande genom utforskande" och det är precis vad vi gör här. Lär oss och bygger tillit – till oss själva!
Frigörande och utmanande. Men framför allt väldigt kraftfullt!

Om gemenskap:

Varje människa har sitt eget kretslopp, men även om huden skiljer oss åt är vi inte så fristående som vi inbillar oss. Vi delar sol, vatten, luft och jord och kanske är det först när vi tillåter oss att vara hudlösa nog att verkligen vila in mot varandra som vi förstår vidden av hur värdefullt livet är.


Såhär ser en vecka hos oss ut:

MåndagarVeckans "present"
Veckan inleds med ett paket för inspiration och introspektion att ta med dig in i veckan.
Tisdag och torsdag kl 06.30-06.45: Morgonkvarten
Root to rise med med livesända meditationer och mjuka rörelsekvartar.
Söndagar kl 20.00-21.30: Inquiry via Zoom
Vi tror att trygghet och närhet skapas när vi ser och blir sedda. Hör och blir hörda. Därför finns möjlighet att varje vecka ses på inquiry via Zoom. Kvällarna inleds med en kort meditation, innan vi fördjupar oss i veckans ämne i samtalsgrupper.
Ord för dagen:
"Energy flows where attention goes". Varje morgon skickar vi dig några väl valda ord att ta med in i dagen.
Varje dag:
Evolutionsrummet är er plats online. Gör inlägg, dela saker du tycker om, kommentera och läs kommentarer. Som en medlem i Evolutionsrummets “föregångare” Revolutionsrummet skrev: “Jag brukade slöscrolla Facebook och få ångest över att jag fyllde mig själv med sörja, numera loggar jag in här när jag har tid över istället och känner mig berikad – varje gång”.


Varmt välkomna till evolutionsrummet! Vi hoppas att du ska trivas.
x
Erika & Simon

Erika KitsKommentera