Röra mig. Rör mig. Berör mig.

08_earth_erikakitsgolevik_by_delafoi_LR.jpg

Kroppen. Tänk att en hög med kött, en container för det som är vi, huset för själen – kan vara ett så laddat ämne.

Jag är så färdig med kroppsångest. Jag är så färdig med att bedöma mig själv efter hur jag ser ut. Men… jag är inte färdig med att vilja känna mig vacker. För jo, “vacker” har betydelse.
Men det finns en väldigt stor skillnad i ordvalen: SE vacker ut. Eller KÄNNA mig vacker. Vad som ser vackert ut ligger i betraktarens öga. Vad som känns vackert vet bara jag. Och jag vet också… att när jag släppte fokus på att se vacker ut, insåg jag hur många gånger jag missat känslan för att siktet var så inställt på ”Sen, då när jag ser ut så”.

När jag började känna. Slutade titta.

När jag börjar känna. Slutar titta. (Ja, it´s a work in progress, kanske för alltid?!).

- Jag känner mig vacker när jag behandlar mig själv som någon jag älskar.
 - När jag behandlar mig själv som någon jag älskar får jag också en större respekt och kärlek till mig själv.

Cirkeln sluten.


Kan rörelse få vara det istället? Det du gör av ren omtanke till kroppen, för att du vet och känner att den är skapt för det och mår bra då. Rörelse, röra vid, bli berörd – olika former av kärlek. Kanske är det inte svårare än så?


Signa upp på mitt nyhetsbrev och få inlogg till “Träningsrevolution hemma”. Onlineträning med hela klasser att göra hemma. Rör dig som du vill känna dig!