De svarta hålens hemliga kraft

10_earth_erikakitsgolevik_by_delafoi_LR.jpg

Ni vet känslan av ett svart hål… den där platsen vi ofta är så rädda för att vi medvetet eller omedvetet låtsas att den inte finns.  Jag tror att de hålen bär mer kraft till förändring och framsteg än någon annan plats. Om vi vågar stå kvar i dem.  

Mitt nyårslöfte blev att byta 2018 års riktningar uppåt och neråt, mot framåt och inåt.

Inåt är inte bara skönt. Men utan den riktningen tror jag att vi lätt studsar runt på ytan av vår egen kärna och hamnar just uppåt och neråt, istället för framåt.

 Så. Inåt. Mot rå sanning. Mot den plats jag är övertygad om är den bästa att ta spjärn mot när man vill ta sig mot något viktigt.

I mitt svarta hål cirkulerar mycket tankar om ensamhet just nu.
Jag älskar att vara ensam. Jag är livrädd för att bli ensam. Och när jag är som allra räddast drar jag mig undan till… ensamhet! Logiska kullerbuttor som daglig motion.

 ”Men ÄR du rädd för att bli ensam, eller har du lärt dig att du ”ska” vara rädd för att bli ensam?”
Jag idisslar frågan.

Varför prata om det nu, tänker du!? Det är ju nytt år, nystartstider! Borde vi inte prata om att dricka mycket vatten, solhälsningar och hur sjukt bra det är med utfallssteg? (Om jag måste välja en enda klassisk styrkeövning är det nog den, btw).
Jo, det kan vi också göra. Men grejen är att vi kan träna, skriva briljanta affirmationer och spendera tusentals kronor på fermenterade supergrönsaker. Om vi inte tuggar det som smakar beskt ibland kommer det ligga kvar som en konstant dålig smak i munnen och då är det skitsamma vilken tid du har på milen.

Därför.

Jag tror att en naturlig följd av att leva är att ibland stöta emot. Få mentala blåmärken. Ibland sår. Och själens sår behöver samma sak som kroppens – rengöring och granskning, innan plåster. Luftning då och då för optimal läkning.

Så mitt bästa nystartstips (till mig lika mycket som någon annan). Väj inte för mörker. Sitt med det. Notera dina spontana reaktioner.
Plockar du upp telefonen? Äter du? Dricker du? Springer du? Självsaboterar du? Yoga du? (Jo, man kan gå både från och mot sig själv på yogamattan.) Undersök sedan vad som händer om du medvetet avböjer att fly nästa gång.

Hur känns rädsla i kroppen? Var känns det? Låt det skölja över, genom, under dig.

Sitt. Kvar.

Det finns en skatt…

….en kraft…

För den modige!